Godt Nytår

Atter et år er gået og et nyt er startet. For mig betyder årsskiftet ikke det helt store. Jeg bruger ikke nytåret som et påskud for at sætte mig nye mål eller finde på nytårsforsæt. For mig er det vigtigt HELE tiden at evaluere min indsats og sætte nye mål.

Men for at følge trenden iblandt fotografer, så har jeg kigget lidt tilbage på året 2011 og hvad det bød på for mig.

2011 var året, hvor jeg lejede min ind i et studie og begyndte på en ny verden, nemlig studiefotografering. Det er gået op for mig at jeg ikke har uploadet nogen af mine studiebilleder, så det vil jeg gøre noget ved. Her er et enkelt billede af Ninna fra studiet:

og et billede i den modsatte grøft, nemlig high-key:

Hvis jeg kigger lidt på statistikken for 2011 så ser det således ud:

Antal billeder produceret: 18105 stk
Antal billeder med 50mm F/1.8: 1638 stk
Antal billeder med 28-70mm F/2.8: 9262 stk
Antal billeder med 24-70mm F/2.8: 2872 stk
Antal billeder med 70-200mm F/2.8: 2964 stk

Som statistikken jo tydeligt viser, så har mit primære objektiv været min trofaste 28-70mm…lige indtil den blev opgraderet til den nyere 24-70mm. Jeg har også tvunget mig selv til at benytte min 50mm. Uvist af hvilken årsag, så bruger jeg stort set aldrig dette objektiv. Jeg ville ikke undvære den i min fototaske, for jeg ved hvor skarpt den tegner. Men alligevel er den ikke blevet slidt op… Hmm, måske et mål for fremtiden..

Men hvad bringer fremtiden så? For mit vedkommende har kameraet ligget stille i et stykke tid, da jeg ikke har haft tid og lyst til at bruge det. Dette kommer i perioder, at jeg bliver nødt til at lægge det fra mig i et stykke tid. Det betyder ikke, at jeg holder op med at søge inspiration, og kigge billeder. Men jeg har bare behov for at tage lidt afstand, for at få lysten tilbage. Og nu er den tilbage igen!

Jeg glæder mig til at udfordre mig selv i 2012!

Udfordrer du dig selv? Hvordan?