Sort/hvid eller gråtone

Stærkt inspireret af min kollega Jan’s indlæg omkring gråtonekonvertering, har jeg lavet et par billeder i sort/hvid. Vi diskuterer tit og ofte billeder, som vi falder over på nettet. Gråtone konverteringen har stået for skud i et stykke tid. Vi ser nemlig mange fotografer, som skriver at de laver sort/hvid billeder, men billederne i stedet for er gråtone billeder, og sjældent indeholder hverken hvid eller sort.

Derfor har jeg her lavet mit bud på hvordan jeg konvertere til sort/hvid.

Billederne er fra en stille hverdagsaften i marts, hvor solen var gået ned og det var kulsort på den lokation vi havde fundet. Tak for hjælpen, Louise 🙂

Her er først originalen i behandlet tilstand:

Herefter konverteret til gråtone:

Herefter har jeg hevet lidt skyderne i Lightroom, og havnede med følgende:

 

Som I nok kan se, så er der stor forskel på gråtone billedet og sort/hvid billedet.
Her er mine indstillinger for sort/hvid billedet:

Jeg har øget exposure et helt blændetrin, Øget fill-light, og ikke mindst black. Kontrasten er også øget en smule. Derudover har jeg skruet lidt på split-toning. Jeg har brugt samme værdier, som Jan også bruger i sit indlæg, altså hue: 44 og saturation: 11. Dette giver lige en varm glød i billedet, og fjerne det blåstik, som sort/hvid billeder godt kan have en tendens til at få.

Hvad siger I til det sort/hvide billede i forhold til det med farver? Lad os lige se billederne igen, ved siden af hinanden:

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvilken en er din favorit?