Regel nr. 1

Regel nr 1, når man skal fotografere er forberedelse. Når jeg er ude på en opgave, så har jeg forberedt mig så meget som muligt. Tanken er, at alt det jeg har tænkt over på forhånd, det behøver jeg ikke bruge energi på når jeg fotografere, så kan jeg koncentrere mig om det jeg er igang med, nemlig at lave billeder.

Med hvad er forberedelse så? Ja, for mit vedkommende er det delt op i 3 kategorier:

  • Teknik
  • Lokation
  • Model

Teknikken er alt det tekniske, altså om memorykortet er tømt, om batterierne er ladet op, om radiotriggerne virker, om kameraet er nulstillet.. osv. altså alt hvad der har med udstyret at gøre.

Lokation er selvfølgelig der hvor billederne skal tages, hvis jeg har mulighed for det, så tager jeg ud på stedet og går en tur, og evt skyder nogle billeder med iPhonen, så jeg har en ide om hvordan lokationen ser ud på billeder. Jeg kigger på hvad jeg kan bruge, og hvad jeg ikke kan bruge.

Model delen, er at tale med modellen om hvad det er for nogle billeder vi skal lave, have kigget positurer og fundet nogle eksempler på billeder, og simpelthen afstemme forventninger med modellen, så han/hun også er forberedt.

Forberedelsesdelen af en fotografering ser dem som skal fotograferes ikke nødvendigvis, men det er altså en del af enhver fotografering. Jo mere man har forberedt sig, jo bedre kan man også yde, når man er på selve opgaven.

Denne regel kan dig med fordel bruges andre steder i livet: til fest, bryllup, konfirmation… osv 🙂

Men altså: forberedelse, forberedelse, forberedelse!!!

 

Hvad gør du?

Som brudepar? Som model? Som fotograf?