High-key

High-key teknikken har længe tiltrukket mig, så nu besluttede jeg at det måtte være tid til at prøve denne teknik.
High-key er en teknik hvor billedet er meget overbelyst, ja næsten helt hvidt og helt uden skygger.  Sådan er den originale teknik ihvertfald, så er det jo op til enhver bruger, at tilpasse den sin egen stil.

Der findes mange eksempler på denne teknik ude på nettet, men her kommer min “opskrift”:

  • 1 stk model
  • Hvid baggrund
  • 1- mange Flash
  • 1 stk Kamera

PhotoDiagram

Jeg valgte at bruge min seng som baggrund, da den var redt med hvidt sengetøj, og væggene også var hvide.

Som key light til højre brugte jeg en SB800 med shoot-through paraply via TTL og med +3 i compensation. SB800 er tiltet så den vender ca 60 grader nedad.
Fill light til venstre er en SB600, ligeledes med paraply og via TTL, med +3 i compensation. Ved at skrue compensation helt op på flashen, bliver billedet meget brædnt ud og man opnår den ønskede high-key effekt.

Her er resultatet, eller ihvertfald et af dem:

DSC_9142